بیزینس کوچینگ

6+1 نکته درباره بیزینس کوچینگ

چه در حال اداره‌ی یک کسب و کار کوچک و محلی باشید، چه به دنبال ایجاد یک شرکت در سطح جهانی، هر قدر درباره‌ی فواید بیزینس کوچینگ بشنوید، باز هم کم است.

اداره‌ی کسب و کار معمولا شبیه پیگیری کاری است که در آن خیلی تنها هستید. با وجود این، درست مانند بسیاری دیگر از بخش‌های زندگی، در دنیای کسب و کار نیز داشتن یک مربی باتجربه که بتوانید بر وی تکیه کنید، یکی از ارزشمندترین منابعی است که می‌تواند در دسترس‌تان قرار بگیرد.

بیش‌تر صاحبان کسب و کاری که به دنبال شنیدن پند و اندرزهایی درباره‌ي نحوه‌ی توسعه‌ی شرکت‌شان هستند، منابع محدودی در اختیار دارند.

مطمئنا بی‌شمار مقاله‌ی آنلاین و کتاب الکترونیکی درباره‌ی چگونگی ایجاد و توسعه‌ی یک کسب و کار وجود دارند، ولی، در نهایت، هر کسب و کاری ویژگی‌های منحصر به فردی دارد و توصیه‌های عمومی به ندرت می‌توانند جایگزین مناسبی برای یک راهنمای شخصی‌سازی‌شده باشند.

خوشبختانه، امروزه خدماتی وجود دارند که صاحبان کسب و کار می‌توانند با کمک آن‌ها، راهنمای شخصی‌سازی‌شده‌ی مورد نیازشان را برای پاسخ به پرسش‌های دشوار و هدایت سازمان‌شان به سمت موفقیت دریافت کنند – مربیگری کسب و کار یا بیزینس کوچینگ .

بیشتر بدان: 18+1 نکته یک گزارش بازاریابی حرفه ای

۱. بیزینس کوچینگ چیست؟

مربی‌های کسب و کار معمولا خودشان کارآفرینان و صاحبان کسب و کار باتجربه‌ای هستند که تصمیم می‌گیرند از استعدادهای خود در زمینه‌ی ایجاد و توسعه‌ی یک کسب و کار برای کمک به سایر صاحبان کسب و کار به منظور رسیدن به اهداف‌شان استفاده می‌کنند.

با این‌که مقدار زیادی اطلاعات و انواع توصیه‌ها در فضای اینترنت درباره‌ی نحوه‌ی شروع و توسعه‌ی یک کسب و کار وجود دارند، تمامی آن‌ها، طبیعتا، بسیار عمومی هستند و مختص کسب و کار منحصر به فرد شما طراحی نشده‌اند. از سویی دیگر، مربیان کسب و کار قادر هستند توصیه‌های ارزشمندتر، شخصی‌سازی‌شده، و سفارشی برای شما ارائه دهند.

اگر فردی بخواهند نحوه‌ی استفاده از یک ساز را یاد بگیرد، با کمک یک معلم بسیار راحت‌تر می‌تواند به هدف‌اش برسد، تا این‌که بخواهد به تنهایی آن را یاد بگیرد.

به همین ترتیب، اگر یک ورزشکار بخواهد مهارت‌های خود را بهبود ببخشد، بهترین کاری که می‌تواند انجام دهد این است که به تیمی بپیوندند که دارای یک مربی بسیار خوب باشد.

ما همین منطق را – یعنی این حقیقت که استفاده از مربیان و معلمان بزرگ سریع‌ترین راه برای رسیدن به موفقیت است – در بیش‌تر مسایل به کار می‌گیریم؛ با این حال، وقتی صحبت از توسعه‌ی یک کسب و کار به میان می‌آید، این منطق غالبا نادیده گرفته می‌شود.

مربیان کسب و کار معمولا کارآفرینان متخصصی هستند که می‌دانند برای ایجاد یک کسب و کار موفق به چیزهایی نیاز دارند.

کوچینگ ها چه کارهایی می کنند؟

آن‌ها در قبال دریافت کارمزد، در کنار مدیران و صاحبان کسب و کار می‌ایستند تا در تعریف اهداف‌شان، شفاف‌سازی چشم‌اندازشان برای کسب و کار، و ایجاد و پیاده‌سازی مجموعه‌ای از استراتژی‌هایی که در تحقق اهداف و چشم‌اندازهای صاحبان کسب و کار تاثیرگذار هستند، به آن‌ها کمک کنند.

اگر صاحب یک کسب و کار در مسیر خود به یک مشکل برخورد یا یک سوال دشوار برای‌اش به وجود آمد، مربی‌اش قادر خواهد بود در حل این مشکل به موثرترین شکل ممکن است به وی کمک کند.

داشتن یک مربی کسب و کار بیش‌تر شبیه این است که یک شریک بسیار باتجربه در تیم‌تان داشته باشید، ارزشی که این مربی می‌تواند برای صاحبان کسب و کار به همراه بیاورد، فوق‌العاده بالا است.

چه کسب و کار‌تان با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند و به دنبال راهی برای احیای آن هستید، چه صرفا می‌خواهید برندتان را یک پله‌ی دیگر بالا ببرید، بهره‌مندی از حضور یک مربی کسب و کار حرفه‌ای یکی از موثرترین راه‌های موجود بر سر راه‌تان است.

۲. یک مربی کسب و کار چه می‌کند؟

مربیان کسب و کار هم مانند یک معلم و هم مثل یک همراه به شما خدمت‌رسانی می‌کنند؛ آن‌ها مهارت‌های مورد نیازتان را برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار‌تان در شما پرورش می‌دهند، و هر گاه اگر نمی‌دانستید چه کار کنید و سوالی برای‌تان پیش آمد، به عنوان یک منبع اطلاعاتی در کنارتان قرار می‌گیرند.

مربیان کسب و کار، درست مانند سایر مربیان، سعی می‌کنند استعدادهای‌تان را پالایش، اهداف‌تان را دقیق‌تر، تصمیم‌های‌تان را هدایت، و هر کاری که لازم باشد بکنند تا به این اطمینان برسند که شما و کسب و کارتان موفق خواهید شد.

مربیان کسب و کار کارشان را با آگاهی یافتن از هر چیزی در مورد برندتان آغاز می‌کنند – از گزاره‌های ارزش گرفته تا مشتریان هدف و چالش‌هایی که با آن رو به رو خواهند شد، و هر چیزی فراتر از این‌ها.

وقتی یک مربی کسب و کار هر چیز ممکن را درباره‌ی پیشنهادها و سیستم‌های‌تان یاد گرفت، در مرحله‌ی بعد می‌خواهد اطلاعاتی را درباره‌ی چشم‌اندازتان برای شرکت و اهدافی که برای آن در نظر گرفته‌اید، به دست بیاورد.

همان‌طور که ویژگی‌های هر شرکت منحصر به فرد است، چشم‌انداز صاحبان هر کسب و کار نیز منحصر به فرد است، و یک مربی کسب و کار باید بداند آیا شما کسب و کارتان را فقط به عنوان یک منبع درآمد برای خود و خانواده‌تان راه‌اندازی کرده‌اید یا می‌خواهید آن را به یک شرکت بزرگ چند میلیون دلاری تبدیل کنید.

هدف گزاری مربیان کسب و کارها

سپس، یک مربی کسب و کار با همکاری شما، اهدافی مفید و دست‌یافتنی را برای اعضا گروه تعیین می‌کند.

این اهداف همان‌ اهدافی هستند که برای رشد کارآمد و تحقق چشم‌اندازی که برای شرکت‌تان در نظر گرفته‌اید، باید برآورده شوند.

وقتی این مجموعه از اهداف به درستی تعیین شدند، مربی کسب و کار‌تان برای برآوردن آن‌ها در کنارتان می‌ایستد؛ وی در تدوین مجموعه‌ای از استراتژی‌ها و برنامه‌های عملیاتی طراحی شده برای جلو بردن کسب و کار‌تان به منظور تحقق این اهداف و هدایت آن در برابر چالش‌هایی که در مسیر پیش رو در مقابل‌تان قرار می‌گیرند، به شما کمک خواهد کرد.

مربی کسب و کار، در سراسر این فرایند، به عنوان منبع ارزشمندی از اطلاعات و توصیه‌های شخصی‌سازی‌شده به شما خدمت‌رسانی می‌کند.

اداره‌ی یک کسب و کار، چه کوچک چه بزرگ، غالبا می‌تواند بسیار شبیه کورمال رفتن در تاریکی، به امید یافتن چیزی باشد که به دنبال‌‌اش هستید.

با این حال، در این مقایسه، این مربی کسب و کار است که مانند یک چراغ قوه برای‌تان عمل می‌کند.

بیشتر بدان: هفت درس رهبری از بیل کمپبل

۳. یک مربی کسب و کار در چه کارهایی می‌تواند کمک‌تان کند؟

بیش‌تر مربیان کسب و کار افراد همه‌کاره‌ای هستند که می‌توانند خدمات مختلفی به شما ارائه بدهند؛ به این معنی که، چه بخواهید کسب و کارتان را که با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند احیا کنید، چه به دنبال افزایش موفقیت‌های کسب و کار موفق‌تان باشید، یا چه در حال اداره کردن یک کسب و کار کوچک محلی یا یک شرکت بین‌المللی باشید، یک مربی کسب و کار بااستعداد قادر خواهد بود به شما کمک کند.

بر اساس یک ذهنیت عمومی، خدماتی که مربیگری کسب و کار یا بیزینس کوچینگ ارائه می‌دهد، فقط مختص به صاحبان کسب و کار‌های مشکل‌دار یا متزلزل هستند.

با این‌که کمک به این قبیل کسب و کار‌ها در بازیابی مسیر درست‌شان مسلما یکی از کمک‌هایی است که یک مربی قادر به انجام‌اش است، طیف گسترده‌ای از سایر موقعیت‌ها وجود دارند که در آن‌ها نیز، مربیان می‌توانند به صاحبان کسب و کار کمک کنند.

مربیان کسب و کار می‌توانند به ایجاد یک کسب و کار جدید از صفر کمک کنند؛ به مدیران عامل و صاحبان کسب و کار در فرایند راه‌اندازی کسب و کار‌شان مشاوره بدهند؛ ماموریت و اهداف آن را تعیین کنند، و استراتژی‌های بلند مدت و کوتاه مدت را نیز برای این کسب و کار‌ها پیاده‌سازی کنند.

توانایی های یک مدیر کسب و کار

به همین ترتیب، یک مربی کسب و کار قادر است به صاحبان کسب و کاری که چند مرحله به سمت موفقیت پیش رفته، ولی اکنون متوقف شده‌‌اند، کمک کند؛ به این صورت که مربی کسب و کار برای توسعه‌ی این قبیل شرکت‌ها راهی را برای بردن این کسب و کار به یک گام جلوتر پیدا می‌کند.

با این حال، چنین مربیانی، در کنار تلاش برای بهبود وضعیت عملیاتی و توسعه‌ی یک کسب و کار، هم‌چنین قادر هستند برخی از بار مشکلاتی را که صاحبان کسب و کار به دوش می‌کشند، کاهش دهد تا آن‌ها بتوانند این مسیر را ساده‌تر و لذت‌بخش‌تر طی کنند.

با این‌که اداره‌ی کسب و کار می‌تواند بسیار سودآور و لذت‌بخش باشد، نمی‌شود انکار کرد این کار ممکن است بسیار استرس‌زا و خسته‌کننده نیز باشد. و اگر شما شرکت‌تان را کاملا به تنهایی اداره می‌کنید، این سختی‌ها می‌توانند دوچندان باشند.

با وجود این، وقتی از یک مربی کسب و کار کمک می‌گیرید،‌ شما فردی را در کنارتان خواهید داشت که می‌تواند در مقابله با چالش‌هایی که دیر یا زود با آن‌ها مواجه خواهید شد، به شما کمک کند، و به عنوان منبعی از تجربه و تخصص به گونه‌ای به شما خدمت‌رسانی کند که هر گاه اوضاع برای‌تان دشوار شد، بتوانید بر وی تکیه کنید.

به این ترتیب، آن‌ها قادر هستند استرس زندگی صاحبان کسب و کار را کاهش بدهند؛ همین کار به خودی خود بسیار ارزشمند و مفید است.

۴. آیا مربیگری کسب و کار‌های کوچک با شرکت‌های بزرگ متفاوت است؟

مربیان کسب و کار برای تشریح خدمات‌شان ممکن است از اصطلاحات مختلف و متعددی استفاده کنند؛ مربیگری کسب و کار‌های کوچک نیز یکی از این اصطلاحات است.

در بسیاری از موارد، چالش‌ها و اهداف کسب و کار‌های کوچک ممکن است با کسب و کار‌های بزرگ متفاوت باشند.

برای مثال، رستورانی که به دنبال جذب مشتریان محلی بیش‌تری است، در مقایسه با یک شرکت بزرگ که محصولات‌اش را به سراسر جهان صادر می‌کند، به طور کامل نیازمند مجموعه‌ای متفاوت از اهداف و استراتژی‌ها است.

مربیان کسب و کار‌های کوچک متخصص کمک کردن به صاحبان کسب و کار‌های کوچک و تحقق چشم‌انداز و اهداف‌شان برای این قبیل شرکت‌ها هستند.

با توجه به آن‌چه گفته شد، بیش‌تر مربیان کسب و کار در کمک به کسب و کار‌های کوچک تجربه‌هایی داشته‌اند – فارغ از آن‌که خودشان را یک “‌مربی کسب و کار کوچک‌”‌ معرفی کنند یا خیر.

بخش عمده‌ای از شغل مربیگری کسب و کار یا بیزینس کوچینگ به دست آوردن حداکثر اطلاعات ممکن درباره‌ی یک شرکت و صاحب آن، و هم‌چنین، ایجاد یک استراتژی است که منحصرا مطابق با ویژگی‌های هر موقعیت خاص مربوط به آن شرکت باشد.

به عبارت دیگر، یک مربی کسب و کار بسیار مهار باید قادر باشد به هر نوع شرکتی، فارغ از بزرگی یا کوچکی چشم‌انداز آن، کمک کند.

بیشتر بدان : مارکتینگ پلن یا برنامه بازاریابی

۵. کارآفرینان مشهوری که بیزینس کوچینگ داشته‌اند

شاید تعجب کنید اگر بفهمید حتی برخی از مشهورترین و موفقیت‌ترین صاحبان کسب و کار و کارآفرینان جهان نیز به منظور دریافت کمک جهت تحقق اهداف‌شان در برخی شرایط از مربیان کسب و کار بهره برده‌اند.

اریک اشمیت – مدیر عامل سابق گوگل – در جایی گفته بود، استخدام یک مربی کسب و کار بهترین تصمیم حرفه‌ای بوده که تاکنون اتخاذ کرده است. وی اذعان کرده‌ است، در ابتدا به خاطر برخی پافشاری‌ها مجبور به انجام این کار شد، زیرا وی به خودی خود یک مدیر عامل موفق در یک شرکت بزرگ و در حال رشد به حساب می‌آمد.

با وجود این، اشمیت پس از ‌آن‌که توسط اعضای هیئت مدیره‌ی گوگل متقاعد شد که با یک مربی کسب و کار همکاری کند، از نتایج به دست آمده شگفت‌زده شد. اشمیت طی مصاحبه‌ای با مجله فرچون گفت، “‌هر آدمی به یک مربی نیاز دارد.‌”‌

از جمله سایر مدیران و کارآفرینانی که از مربیگری کسب و کار یا بیزینس کوچینگ بهره برده‌اند، می‌توان به بیل گیتس، استیو جابز، و بی‌شمار افراد دیگر اشاره کرد.

همین بس که بگوییم، مربیگری کسب و کار یا بیزینس کوچینگ منبعی است که برخی از موفق‌ترین کارآفرینان جهان تا به امروز هم‌چنان از آن بهره‌مند هستند.

بدونی بد نیست: مخالفت کن اما متعهد باش

۶. چند آمار قابل توجه درباره‌ بیزینس کوچینگ

صاحبان کسب و کار که از بهره‌مندی از مربیگری کسب و کار برای توسعه و رشد کسب و کارشان بسیار راضی هستند، همیشه از فواید و مزایایی آن در سرتاسر فرایند کار صحبت می‌کنند، و نظرسنجی‌های مختلف و متعددی نیز که در این مورد برگزار شده‌اند، همواره بر نتایج مثبت چنین خدماتی تاکید داشته‌اند.

فقط برخی از آمار مهم مربوط به مربیگری کسب و کار که از این نظرسنجی‌ها به دست‌ آمده‌اند، به ترتیب هستند:‌

نتایج مطالعه‌ای در ۲۰۰۱ توسط شرکت منچستر نشان دادند، بازگشت سرمایه‌ی کسب و کار‌هایی که یک مربی کسب و کار استخدام کرده بودند، ۵.۷ برابر هزینه‌ای بود که بابت دریافت خدمات بیزینس کوچینگ پرداخت کردند.

طبق گزارش انجمن مدیریت کارکنان، مدیرانی که از مربیگری و آموزش بهره برده‌ بودند، به ۸۶ درصد افزایش در بهره‌وری دست یافتند؛ در حالی‌ که مدیرانی که فقط آموزش دیده بودند، تنها به ۲۲ درصد افزایش بهره‌وری دست پیدا کردند.

نتایج مطالعه‌ای توسط گروه مشاوره‌ی هی نشان دادند، ۴۰ درصد از شرکت‌های موجود در فهرست فرچون ۵۰۰، برای آموزش و رشد مدیران خود از بیزینس کوچینگ استفاده می‌کنند.

نتایج مطالعات

مطالعه‌ای توسط شرکت متریکس‌گلوبال به عمل آمد نشان داد، کسب و کار‌هایی که از کوچینگ بهره می‌برند، در ازای هر یک دلاری که بابت دریافت این خدمات پرداخت می‌کنند، ۷.۹۰ دلار به دست می‌آورند.

  • ۵۳ درصد از صاحبان کسب و کار و مدیران گزارش داده‌اند، بهره‌مندی از مربیگری کسب و کار باعث افزایش بهره‌وری‌شان شده است.
  • ۶۱ درصد از صاحبان کسب و کار گزارش داده‌اند، بیزینس کوچینگ رضایت شغلی‌شان را افزایش داده است.
  • ۲۳ درصد از مدیران گزارش داده‌اند، بیزینس کوچینگ در کاهش هزینه‌های عملیاتی به آن‌ها کمک کرده است.
  • ۲۲ از شرکت‌ها گزارش داده‌اند، بیزینس کوچینگ سودآوری‌شان را افزایش داده است.
  • ۶۷ درصد از صاحبان کسب و کار و مدیران گزارش داده‌اند، بیزینس کوچینگ مهارت‌های کار تیمی را در کسب و کار‌شان بهبود بخشیده است.

آمارهایی از این دست ارزش واقعی مربیگری کسب و کار را بیش از پیش نمایان می‌کنند.

درست مانند هر چیز دیگری که در کسب و کارتان بابت آن‌ها پول خرج می‌کنید، صرف هزینه برای خدمات کوچینگ یا مربیگری نیز یک سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود – همان‌گونه که نظرسنجی‌ها و مطالعات بارها و بارها نشان داده‌اند چند برابر این هزینه‌ها در حوزه‌های کلیدی مختلف کسب و کار‌تان به شما باز می‌گردد.

بیشتر بخون: رازهای زبان بدن که افراد موفق به کار می گیرند

صاحبان کسب و کار‌هایی که قصد استخدام یک مربی را دارند، غالبا پرسش‌های بسیاری برایشان ایجاد می‌شود.

با این‌که تا این‌جا در این مقاله بسیاری از این پرسش‌ها، نظیر بیزینس کوچینگ چیست و هزینه‌ی آن‌ها معمولا چه‌قدر است، پاسخ داده شده‌اند، در پایان، به چند پرسش رایج دیگر در مورد این قبیل خدمات پاسخ می‌دهیم:

نخستین جلسه‌ی ملاقات با یک مربی کسب و کار چگونه است؟

وقتی برای نخستین بار با مربی کسب و کار‌تان ملاقات می‌کنید، اولویت نخست برای مربی این است که اطلاعات جامعی از شما و کسب و کار‌تان به دست بیاورد تا بتواند توصیه‌هایی به شما ارائه کند که کاملا با نیازهای‌تان متناسب باشند.

شما می‌توانید از وی یک برخورد دوستانه و گفتگوی لذت‌بخش را درباره‌ی کسب و کار‌تان انتظار داشته باشید؛ این فرد در نهایت، قرار است به مربی کسب و کار‌تان تبدیل شود که توصیه‌های ویژه‌ای را درباره‌ي اهداف کسب و کاری‌تان و چگونگی تحقق آن اهداف به شما ارائه خواهد داد.

آیا مربیان کسب و کار می‌توانند در رشد کسب و کار به من کمک کنند؟

مربیان کسب و کار مسلما در پیاده‌سازی استراتژی‌‌هایی برای رشد کسب و کار‌تان می‌توانند به شما کمک کنند – البته اگر هدف شما واقعا همین باشد.

با وجود این، توسعه‌ی شرکت‌ها تنها خدمتی نیست که مربیگری کسب و کار ارائه می‌دهد.

این مربیان کمک‌تان می‌کنند بهره‌وری‌تان را افزایش دهید، راه‌اندازی و اداره‌ی کسب و کار‌تان را به شکل آسان‌تری انجام بدهید، و به تمام جنبه‌های مربوط به چشم‌انداز شرکت‌تان دست یابید؛ بنابراین، توسعه‌ی کسب و کار تنها خدمتی نیست که آن‌ها می‌توانند ارائه دهند.

آیا کسب و کار‌های کوچک نیز می‌توانند از فواید بیزینس کوچینگ بهره‌مند شوند؟

کسب و کار‌های کوچک نیز مسلما قادر هستند از فواید مربیگری کسب و کار بهره‌مند شوند – شاید حتی بیش‌تر از شرکت‌های بزرگ.

مشکل فقط این‌جا است که بسیاری از صاحبان کسب و کار‌های کوچک توان مالی بهره‌مندی از خدمات آن‌ها را ندارند یا این‌که به مربیان باکیفیت دسترسی ندارند. ولی با کمی تلاش برای جستجوی یک مربی باکیفیت و دلسوز، و هم‌چنین، پذیرفتن ریسک سرمایه‌گذاری در آن، مسلما به نتایج بسیار خوبی دست پیدا می‌کنید.